top of page
  • Poza scriitoruluiScaleitWebAdmin

Cântare Auto și Feroviare de Calitate Livrate cu Promptitudine

Oltina Impex Prod Com, unul din actorii principali de pe piața de stocare și procesare a cerealelor, a solicitat instalarea de cântare auto și feroviare în bazele sale de însilozare. De asemenea a solicitat și modernizarea cântarelor rutiere, acolo unde acestea existau deja, însă - din cauza regimului intens de utilizare și a vechimii acestora - prezentau diverse disfuncționalități sau probleme structurale. Lucrările au acoperit 7 baze din județele Prahova, Dâmbovița și Timiș, și continuă în 2023 cu lucrări în baze din restul țării.

Noile cântare auto au fost furnizate în pachet complet, incluzând și lucrările civile (fundațiile) de tip cuvă, aceste cântare fiind instalate îngropat la nivelul căii de rulare.


Cântarele feroviare instalate au fost instalate în fundație prefabricată din beton sau direct deasupra cuvei de descărcare a silozului. În astfel de situații Scaleit a furnizat și grătarele pietonale instalate în jurul cântarului pentru a asigura curgerea cerealelor către banda transportoare.


În bazele în care structura receptorului de sarcină a cântarului rutier era puternic afectată de vechimea acesteia și de utilizarea intensivă, Scaleit a decis înlocuirea integrală a căii de rulare și recondiționarea grinzilor structurii de rezistență. Calea de rulare a fost concepută din dale prefabricate din beton, dale care să permită minimizarea timpilor de oprire a funcționării cântarului în momentul înlocuirii vechii structuri (cerință impusă de beneficiar, dată fiind iminența recoltei). Soluțiile adoptate au condus la recondiționarea completă a unor poduri basculă șubrede, și transformarea acestora în cântare noi, gata de utilizare pe termen îndelungat. Pe durata operațiunilor de modernizare, Scaleit a oferit un cântar mobil (vizibil în imaginea de mai jos), care să permită beneficiarului utilizarea neîntreruptă a bazei.


Cântar rutier cu structura grav afectată (stânga). Alături de acesta se vede cântarul mobil instalat de Scaleit pe perioada recondiționării structurale a cântarului auto.


Nu în ultimul rând, acolo unde bazele aveau în utilizare cântare auto electronice, Scaleit a efectuat o revizie completă a acestora, procedând și la înlocuirea completă a electronicii acestora, în scopul unificării tipului de piese de schimb.


Lucrările pentru proiectul Oltina continuă și în 2023, cu noi baze în care este nevoie de serviciile și cântarele Scaleit.

93 afișări0 comentarii
bottom of page