top of page
  • Poza scriitoruluiScaleitWebAdmin

Cântare Auto și Feroviare în Bazele Ameropa Grains

Ameropa Grains, unul din actorii principali de pe piața de stocare și procesare a cerealelor, a solicitat instalarea de cântare feroviare în bazele sale de însilozare din țară. De asemenea a solicitat și modernizarea cântarelor rutiere, acolo unde acestea existau deja, însă - din cauza regimului intens de utilizare și a vechimii acestora - prezentau diverse disfuncționalități sau probleme structurale. Lucrările au acoperit 4 baze din județele Ialomița, Călărași, Olt și Argeș, și continuă în 2023 cu lucrări în baze din restul țării.


Cântarele feroviare instalate au fost instalate în fundație prefabricată din beton, Scaleit furnizând aceste cântare ”la cheie” (respectiv Scaleit a furnizat cântarul, fundația și a efectuat lucrările de montaj și instalare pe patul de piatră spartă a terasamentului feroviar).


În bazele în care structura receptorului de sarcină a cântarului rutier era puternic afectată de vechimea acesteia și de utilizarea intensivă, Scaleit a decis înlocuirea integrală a căii de rulare și recondiționarea grinzilor structurii de rezistență. Calea de rulare a fost concepută din dale prefabricate din beton, dale care să permită minimizarea timpilor de oprire a funcționării cântarului în momentul înlocuirii vechii structuri. Soluțiile adoptate au condus la recondiționarea completă a unor poduri basculă șubrede, și transformarea acestora în cântare noi, gata de utilizare pe termen îndelungat.


Cântare rutiere cu structura grav afectată. Cabina a fost demolată, structura de rezistență a cântarelor a fost recondiționată, iar calea de rulare înlocuită cu dale prefabricate din beton. Rezultatul: mai jos...


Lucrările pentru proiectul Ameropa continuă și în 2023, cu noi baze în care este nevoie de serviciile și cântarele Scaleit.

13 afișări0 comentarii
bottom of page