top of page
  • Poza scriitoruluiScaleitWebAdmin

CÂNTARE MACARA COLECTARE DESEURI

Scaleit a livrat și instalat o soluție inovativă pentru monitorizarea colectării deșeurilor comunale pentru unul din operatorii de specialitate care acoperă zona municipiului Craiova. Operatorul dorește să poată determina cantitatea netă de gunoi colectată de la fiecare container comunal de tip ”iglu” și stocarea acestor cantități în scopul unei raportări ulterioare.


Soluția propusă și implementată cu succes constă din sistem de cântărire ANV (producție Tamtron, Finlanda) montat pe macaraua de la bordul autogunoierelor. Sistemul de cântărire transmite prin conexiune fără fir datele către terminalul mobil (handheld), permițând astfel operatorului macaralei să cântărească containerul plin și respectiv gol. Astfel se determină cantitatea de deșeuri descărcată în autogunoieră, catitate care este apoi transmisă prin conexiune Bluetooth către un terminal inteligent 3590 amplasat în cabina autovehiculului.


Terminalul 3590 (producție Dini Argeo, Italia) este conceput pentru aplicații mobile, fiind instalat în geantă de voiaj, și destinat alimentării de la acumulatorii autovehiculului (12 V). Terminalul este echipat cu imprimantă termică precum și cu modul de memorie USB, fapt ce permite ca - la fiecare recepție a unei cântăriri dinspre cântarul de macara ANV - terminalul să tipărească un tichet de cântar, concomitent cu stocarea datelor pe un stick de memorie USB. Datele sunt stocate în format CSV, fiind extrem de ușor de importat în aplicații de uz general (precum Excel).



Un număr de 7 astfel de sisteme au fost implementate, toate fiind însoțite de documente de conformitate care permit utilizarea acestora în domeniile de interes public (tranzacții comerciale).

55 afișări0 comentarii
bottom of page