top of page
  • Alexandra Fodor

GK 1280 - green is the new colour


1969, Pink Floyd – Green is the Colour. Atunci, în muzică, viața era roz.

Acum, în general, culoarea predominantă e gri. Dacă n-o putem face din nou frumoasă, măcar s-o facem mai sănătoasă! Planeta, că în muzică, nici chiar noi nu suntem atât de optimiști! Suntem însă încrezători că împreună, cu ajutorul tehnologiei, ne putem dezvolta afacerile, fără să-i mai dăm la oase, atât de tare!

Așadar, intrând în teren doar cu gândul la victorie, specialiștii Scaleit au realizat o aplicație pentru domeniul de reciclare și colectare selectivă a deșeurilor, în special pentru colectarea selectivă a ambalajelor din lanțurile de supermarket și identificarea pe componente a tipurilor de materiale prezente în fiecare ambalaj.


Meet Green Knowledge (GK)


Aplicația, dezvoltată pe un indicator programabil industrial 1280 (RiceLake) oferă o interfață grafică prietenoasă, permitand utilizatorului un grad mare de interactivitate, prin intermediul ecranului tactil.

Datorită serverului web, sistemul poate fi monitorizat și reconfigurat de la distanță.


Cititorul de cod de bare conectat pe portul serial COM1 al indicatorului permite identificarea rapidă a tipului de ambalaj cântărit din baza de date cu peste 12 000 articole a supermarket-ului. Odată articolul identificat, operatorul poate selecta materialele componente ale respectivului ambalaj și poate cântări eșantionul cu respectivul material, poate introduce manual această greutate, sau poate selecta ca sistemul să aloce restul de greutate din ambalajul inițial cântărit către respectiva componentă. Pot fi definite până la 12 tipuri distincte de componente: hârtie, sticlă, folie plastic, PET, metal, recipient aluminiu, lemn, etc.


Odată cântărit ambalajul și odată împărțit pe componente, sistemul transmite rezultatul cântăririi pe toate porturile de comunicație configurate și salvează înregistrarea acestor rezultate în baza de date internă. La cerere, datele sunt exportate în fișier text (format CSV, compatibil cu Excel și marea majoritate a aplicațiilor economice) expus pe serverul FTP al indicatorului, pe stick de memorie USB sau pe card de memorie SD.


De asemenea, sistemul permite introducerea datelor primare (denumire ambalaj produs, cod de bare) prin comenzi directe de la un sistem de calcul extern sau prin import din fișier CSV existent pe serverul FTP, stick de memorie USB sau card de memorie SD.

Nu se știe exact dacă inovația în Scaleit e legată direct de latura artistică a specialiștilor săi, dar știm că suntem sensibili atunci când vine vorba de o planetă mai curată!


12 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page