top of page
  • Alexandra Fodor

Instalare cantar feroviar pentru Oltina, baza Ciocanesti – Dambovita

Pe unde ne ducem nu avem pretenția să fim primiți cu pâine și sare, dar unde ne întoarcem chiar se-ntamplă asta. Mai ales dacă oamenii cu pâinea se ocupă!

Și așa se scrie încă o poveste cu și despre oameni harnici și frumoși!

Se făcea că în vara lui 2021 să fim contactați de Oltina, unul dintre marii actori pe piața de depozitare și prelucrare a cerealelor din România, pentru a produce și monta un cântar feroviar peste cuva de descărcare a vagoanelor în cadrul Bazei Ciocănești, județul Dâmbovița, care până să venim arăta cam așa:


Practic vagoanele se descarcă și/sau încarcă direct pe cântarul feroviar, cântar instalat desupra cuvei. Ca să fie treaba treabă, cântarul trebuie conceput astfel încât să permită cântărirea vagoanelor în garnitură (fără decuplare), indiferent de dimensiunile și ampatamentul acestora.

Și ca de obicei, Scaleit vine cu soluții optime, adaptate pentru specificul și cerințele fiecărui client.

Bucuroși nevoie mare, pentru că știm ce facem și facem ce știm, am purces la fabricarea cântarului și adaptarea fundației din apropierea cuvei.

Ne-am mișcat așa de cu talent încât nici n-a avut timp Aprilie să se isprăvească și deja erau instalate cele trei secțiuni ale cântarului!






Urmează burarea căii de rulare din apropiere, montarea electronicii, calibrarea și efectuarea încercărilor. Astfel, Baza Ciocănești va putea să cântărească vagoanele la această recoltă din vară!

Cât despre noi ceilalți, să nu ne facem griji pentru pâinea cea de toate zilele, că se face cât să dăm și la alții!

Deocamdată toate bune, Scaleit “dă bine” pe cântare și sigur de la Oltina mai avem de povestit, așa că promitem să revenim cu happy ending-ul pe instalare!

18 afișări0 comentarii
bottom of page