top of page

Scaleit antiCovid – povesti din carantina (I)



Fie carantina cât de grea, Scaleit își face treaba!

Pandemia ne-a împins pe toți în izolare, șomaj tehnic, sau poate și mai rău, însă echipa Scaleit nu s-a oprit din activitate.

Deși unii furnizori au fost din țări cu un lockdown mai strict decât al nostru, iar transporturile la nivel intra-european au fost afectate de restricțiile de tranzit impuse de fiecare stat, nimeni și nimic n-a putut să ne pună bețe-n roate.

Cu toate sincopele de natură logistică, la Scaleit producția și instalarea cântarelor nu au suferit mari decalaje, mulțumită stocurilor de piese și componente, precum și dedicării colegilor noștri.

Echipa comercială și-a continuat activitatea în regim de telemuncă, iar departamentul tehnic a fost prezent în fabrică zi de zi (lucrătoare), din zori și până seara. Am respectat toate prevederile stării de urgență, cu formulare completate, cu măști de protecție, mănuși și soluții dezinfectante, cu respectarea distanțării sociale chiar și între colegi.

Și pentru că am fost cuminți, iată ce ne-a ieșit: Cântar Totalizator Discontinuu, Cântar Feroviar 20 m, Sistem de Auto-Cântărire Șoferi cu Transfer Imagini, Fundație Cântar Auto Beton. Toate realizate în carantină, unele deja montate, altele urmând a fi instalate.


Și zicem:

CÂNTAR TOTALIZATOR DISCONTINUU


Acest aparat de cântărit cu o capacitate de cântărire de 200 t/h și o precizie de cântărire de +/- 0,1 % (Clasa 0.2 OIML) a fost realizat în fabrica proprie și urmează a fi instalat în zona Călărași.

Printre particularitățile constructive, enumerăm:

- Spărgător de val al cuvei de descărcare, pentru a elimina șocurile la descărcarea șarjelor pe banda transportoare de descărcare;

- Trapă de dozare cu dublă poziție (grosier/fin) pentru atingerea cu precizie a cantității programate;

- Clapete de egalizare presiune între buncărele de încărcare și cântărire, pentru eliminarea diferenței de presiune ca și factor de influență asupra acurateței dozării;

- Pasarelă cu podea din grilaj zincat pentru a permite accesul echipelor tehnice în scopul întreținerii și service-ului instalației (având în vedere că aceasta urmează a fi instalată pe o estacadă la aproximativ 12 m înălțime).

Va urma...

Ca și concluzie, în carantină, Scaleit a continuat să lucreze, să dezvolte, să se implice și să găsească soluții.

Facem ce știm și știm ce facem!



65 afișări0 comentarii
bottom of page