top of page
  • Alexandra Fodor

Scaleit face casa buna cu Kärcher


Pandemia le-a speriat atât de tare pe unele englezoaice încat ele cred că Cooking și Cleaning sunt două orașe în China! Iar cum la chinezi găsești de toate, doar gândul că ar putea avea dreptate ne provoacă o transpirație rece pe spate!

Ne mai liniștim pentru că știm să gătim și mai ales să cântărim! Dar la curățenie, dacă vrei s-o faci ca la carte e indicat să apelezi la cei mai buni! Deocamdată ei au apelat la noi! Din nou! Și ne bucurăm tare pentru această onoare!


Kärcher – unul dintre cei mai mari producători la nivel european de sisteme profesionale de aspirare și curățare – deschide la Curtea de Argeș a doua sa unitate de producție, echipată și dotată cu sisteme ultra-moderne de producție și logistică. Iar Scaleit e furnizorul de soluții de cântărire de verificare în liniile de asamblare/ambalare a produselor Kärcher.


Ei au dorit o soluție de verificare în timp real a faptului că în cutia fiecarui produs ambalat se regăsesc toate componentele și accesoriile corespunzatoare tipului de produs.


Utilizarea unui simplu cântar de verificare era exclusă pentru că variațiile de greutate ale ambalajului în sine puteau depași greutatea celor mai mici accesorii, generând astfel indicații incorecte.


Soluția propusă de Scaleit este de a folosi două cântare de verificare pentru fiecare linie, cântare legate la un calculator central, fiecare cântar fiind echipat cu scanner de coduri de bare.

Primul cântar este folosit pentru determinarea tarei, adică a greutății ambalajului CU TOT CU PRODUSUL PRINCIPAL introdus în ambalaj. După scanarea numarului de serie al produsului, acesta este eliberat în aval pe linia de ambalare unde operatorii adaugă accesoriile și opționalele produsului în ambalaj. Mai departe, produsul ajunge pe al doilea cântar de verificare unde se determină greutatea brută (greutatea ambalajului cu tot cu produs și toate accesoriile adăugate). La scanarea din nou a seriei produsului, calculatorul central verifică greutatea netă a accesoriilor adăugate între cele două cântare și o compară cu limitele permise de toleranța pentru acel tip de produs.

În cazul în care greutatea accesoriilor se încadrează în limite, o lampă de culoare verde informeaza operatorul că produsul poate fi sigilat și trimis spre paletarea robotizată. În caz contrar, o lampă de culoarte roșie și un semnal acustic îl informează pe operator că respectivul produs trebuie retras de pe linia de ambalare pentru verificare manuală a accesoriilor. După verificare și corectare, produsul este reintrodus pe linia de ambalare înainte de cântarul al doilea, pentru a fi reverificat.


Soluția simplă și eficientă propusă și implementată de Scaleit, la care se adaugă calitatea produselor noastre și promptitudinea suportului tehnic acordat a determinat Kärcher să continue o colaborare începută încă din 2017 cu Scaleit în calitate de furnizor de sisteme și soluții de cântărire.

Suntem onorați de încrederea Kärcher în calitatea produselor și serviciilor noastre, calitate pe care o menținem ca standard pentru toate soluțiile propuse pe piață.

Gândind nemțește și nu chinezește, sperăm ca pandemia să aibă picioare scurte pentru că noi avem colaborări lungi și productive!

13 afișări0 comentarii
bottom of page