• Alexandra Fodor

Scaleit inoveaza - PROIECTUL COMVEX

Finalul de an 2020 și începutul lui 2021 ne-au prins pe cai mari. Mai precis, pe cai de mare.

Te salut, bătrâne Tomis! Chiar dacă nouă nu ne trebuie mult pentru a face lucruri deosebite, ca să mergi iarna la Constanța, îți trebuie un motiv serios. Ce ne-a mânat în luptă? Provocarea COMVEX!

Unul dintre cei mai mari operatori din cadrul portului Constanța, a solicitat ajutorul Scaleit. Și Scaleit a răspuns promt, implementând un inovator sistem centralizat de cântărire și identificare a intrărilor de produse agricole în silozuri.


Intrările au loc pe două căi (rutieră și feroviară) și sunt monitorizate independent, iar fluxul este unul continuu și constant, în regim 24/7, așa cum este de așteptat în cazul unui mare operator portuar.

Cu mândrie, le prezentăm pe rând și pe-ndelete:


CALEA RUTIERĂ


Scaleit a implementat un număr de 4 cântare rutiere, două destinate căii de intrare și două destinate căii de ieșire. Fiecare sistem este echipat cu senzori de încadrare a vehiculului pe cântar, pentru a preveni poziționarea incorectă a acestuia (o osie parțial sau integral în afara cântarului).

Odată greutatea stabilizată și peste pragul minim de cântărire, în condițiile în care barierele de infraroșu (senzorii de încadrare) confirmă poziția corectă a vehiculului pe cântar, sistemul de cântărire înregistrează cântărirea în memoria alibi (dată, oră, număr unic cântărire, greutate brută) și expune datele prin port de comunicație MODBUS/PROFIBUS către sistemul PLC ierarhic superior, sistem ce controlează funcționarea întregului terminal.

La rândul său, sistemul PLC central identifică (prin camere ANPR) numărul de înmatriculare al vehiculului și îi indică (prin semafor și mesaj pe afișajul repetitor) conducătorului auto faptul că poate părăsi cântarul și punctul de oprire/descărcare unde trebuie să raporteze.

În orice moment al cântăririi, conducătorul auto poate vedea greutatea curentă a vehiculului pe afișajul repetitor montat în direcția normală de operare a respectivului cântar.