top of page
  • Alexandra Fodor

WeighNET – Episode III (Date Primare)

Ecranul Principal tocmai

și-a dezvăluit intențiile privind funcțiile

de management a Datelor Primare. Prin amplasarea

inteligentă a unor butoane, utilizarea lor faciliteaza accesarea

ferestrelor specifice de dialog care permit adăugarea/editarea/ștergerea

Datelor Primare (vehicule, clienți, furnizori, transportatori, produse, grupe de produse,

etc.) de către operator. Bineînțeles, accesul la aceste funcții poate fi restricționat funcție de operator, astfel încât doar utilizatorii cu nivel de administrare date să poată șterge Date Primare. A sosit momentul ca Datele Primare să ducă greul în galaxia WeighNET….


Date Primare - Vehicule


WeighNET permite gestionarea unui număr practic nelimitat de vehicule, pentru fiecare dintre vehicule putând fi stocate informații complexe ce adaugă funcționalitate suplimentară aplicației.

Din lista cu vehicule puteți adăuga, edita sau șterge (funcție de drepturile definite pe utilizator) vehicule. De asemenea, puteți căuta vehicule al căror număr de înmatriculare conține un text dat. Căutarea este dinamică, însemnând că filtrul se aplică pe măsură ce introdus textul de căutat. Lista de vehicule poate fi tipărită așa cum este, sortată sau grupată după diferite criterii. Gruparea listei se poate face simplu, trăgând una sau mai multe din coloanele listei în zona de deasupra acesteia.


Foarte important: pentru integritatea structurală a bazei de date precum și pentru a preveni ștergeri nedorite de date, toate datele sistemului pot fi recuperate, datele ”șterse” fiind de fapt marcate ca șterse și devenind invizibile. Acestea pot fi recuperate la orice moment de timp ulterior, dacă situația o cere. Filtrul de vizualizare a datelor șterse poate fi aplicat prin selectarea acestuia din partea de jos a ecranului cu lista de vehicule.

La adăugarea/editarea unui vehicul, pe lângă numărul de înmatriculare al acestuia, se poate aloca respectivul vehicul unui tip și/sau unui grup de vehicule (de exemplu, camion, remorcă, cisternă, etc.) și poate fi alocat unui anume actor (respectiv client, furnizor sau transportator). Totodată, vehiculului îi pot fi alocați unul sau mai mulți conducători auto, fiecare cu număr de telefon propriu și adresă email proprie. WeighNET este conceput pentru a permite trimiterea tichetului de cântar în format electronic pe adresa de email sau prin mesaj text pe numărul de telefon.


De asemenea, fiecare vehicul poate avea istoricul său de greutăți de tară memorată. Tara memorată poate fi introdusă manual (de exemplu din talonul vehiculului) sau poate fi preluată direct de la cântar, și poate avea o perioadă de valabilitate (de exemplu, această greutate de tară trebuie actualizată o dată la fiecare 3 luni). Astfel, dacă operatorul dorește folosirea tarei memorate a vehiculului (pentru a eficientiza procesul de cântărire prin efectuarea unei singure urcări pe cântar), sistemul poate verifica valabilitatea tarei și poate solicita operatorului ca – atunci când tara memorată este expirată – să solicite efectuarea cântăririi din doi pași (cântărire brut și cântărire tară), iar tara să fie memorată ca și noua greutate de tară memorată.


Date Primare - Parteneri


WeighNET permite gestionarea unui număr practic nelimitat de parteneri (clienți, furnizori și/sau transportatori), pentru fiecare dintre parteneri putând fi stocate informații complexe ce adaugă funcționalitate suplimentară aplicației.

Din lista cu parteneri puteți adăuga, edita sau șterge (funcție de drepturile definite pe utilizator) parteneri. De asemenea, puteți căuta parteneri al căror denumire conține un text dat. Căutarea este dinamică, însemnând că filtrul se aplică pe măsură ce introdus textul de căutat. Lista de parteneri poate fi tipărită așa cum este, sortată sau grupată după diferite criterii. Gruparea listei se poate face simplu, trăgând una sau mai multe din coloanele listei în zona de deasupra acesteia.


De asemenea, trebuie menționat că, pentru integritatea structurală a bazei de date precum și pentru a preveni ștergeri nedorite de date, toate datele sistemului pot fi recuperate, datele ”șterse” fiind de fapt marcate ca șterse și devenind invizibile. Acestea pot fi recuperate la orice moment de timp ulterior, dacă situația o cere. Filtrul de vizualizare a datelor șterse poate fi aplicat prin selectarea acestuia din partea de jos a ecranului cu lista de parteneri.

La adăugarea/editarea unui partener, acesta poate fi definit client, furnizor și/sau transportator. Acest proces de definire nu este exclusiv, un partener putând fi una sau toate aceste categorii.


Partenerul trebuie să aibă o denumire și îi pot fi alocate date suplimentare cum ar fi adresa poștală, coordonatele fiscale și detalii de contact (adresă de mail și telefon) ale companiei.