top of page
  • Alexandra Fodor

WeighNET – Episode III (Date Primare)

Ecranul Principal tocmai

și-a dezvăluit intențiile privind funcțiile

de management a Datelor Primare. Prin amplasarea

inteligentă a unor butoane, utilizarea lor faciliteaza accesarea

ferestrelor specifice de dialog care permit adăugarea/editarea/ștergerea

Datelor Primare (vehicule, clienți, furnizori, transportatori, produse, grupe de produse,

etc.) de către operator. Bineînțeles, accesul la aceste funcții poate fi restricționat funcție de operator, astfel încât doar utilizatorii cu nivel de administrare date să poată șterge Date Primare. A sosit momentul ca Datele Primare să ducă greul în galaxia WeighNET….


Date Primare - Vehicule


WeighNET permite gestionarea unui număr practic nelimitat de vehicule, pentru fiecare dintre vehicule putând fi stocate informații complexe ce adaugă funcționalitate suplimentară aplicației.

Din lista cu vehicule puteți adăuga, edita sau șterge (funcție de drepturile definite pe utilizator) vehicule. De asemenea, puteți căuta vehicule al căror număr de înmatriculare conține un text dat. Căutarea este dinamică, însemnând că filtrul se aplică pe măsură ce introdus textul de căutat. Lista de vehicule poate fi tipărită așa cum este, sortată sau grupată după diferite criterii. Gruparea listei se poate face simplu, trăgând una sau mai multe din coloanele listei în zona de deasupra acesteia.


Foarte important: pentru integritatea structurală a bazei de date precum și pentru a preveni ștergeri nedorite de date, toate datele sistemului pot fi recuperate, datele ”șterse” fiind de fapt marcate ca șterse și devenind invizibile. Acestea pot fi recuperate la orice moment de timp ulterior, dacă situația o cere. Filtrul de vizualizare a datelor șterse poate fi aplicat prin selectarea acestuia din partea de jos a ecranului cu lista de vehicule.

La adăugarea/editarea unui vehicul, pe lângă numărul de înmatriculare al acestuia, se poate aloca respectivul vehicul unui tip și/sau unui grup de vehicule (de exemplu, camion, remorcă, cisternă, etc.) și poate fi alocat unui anume actor (respectiv client, furnizor sau transportator). Totodată, vehiculului îi pot fi alocați unul sau mai mulți conducători auto, fiecare cu număr de telefon propriu și adresă email proprie. WeighNET este conceput pentru a permite trimiterea tichetului de cântar în format electronic pe adresa de email sau prin mesaj text pe numărul de telefon.


De asemenea, fiecare vehicul poate avea istoricul său de greutăți de tară memorată. Tara memorată poate fi introdusă manual (de exemplu din talonul vehiculului) sau poate fi preluată direct de la cântar, și poate avea o perioadă de valabilitate (de exemplu, această greutate de tară trebuie actualizată o dată la fiecare 3 luni). Astfel, dacă operatorul dorește folosirea tarei memorate a vehiculului (pentru a eficientiza procesul de cântărire prin efectuarea unei singure urcări pe cântar), sistemul poate verifica valabilitatea tarei și poate solicita operatorului ca – atunci când tara memorată este expirată – să solicite efectuarea cântăririi din doi pași (cântărire brut și cântărire tară), iar tara să fie memorată ca și noua greutate de tară memorată.


Date Primare - Parteneri


WeighNET permite gestionarea unui număr practic nelimitat de parteneri (clienți, furnizori și/sau transportatori), pentru fiecare dintre parteneri putând fi stocate informații complexe ce adaugă funcționalitate suplimentară aplicației.

Din lista cu parteneri puteți adăuga, edita sau șterge (funcție de drepturile definite pe utilizator) parteneri. De asemenea, puteți căuta parteneri al căror denumire conține un text dat. Căutarea este dinamică, însemnând că filtrul se aplică pe măsură ce introdus textul de căutat. Lista de parteneri poate fi tipărită așa cum este, sortată sau grupată după diferite criterii. Gruparea listei se poate face simplu, trăgând una sau mai multe din coloanele listei în zona de deasupra acesteia.


De asemenea, trebuie menționat că, pentru integritatea structurală a bazei de date precum și pentru a preveni ștergeri nedorite de date, toate datele sistemului pot fi recuperate, datele ”șterse” fiind de fapt marcate ca șterse și devenind invizibile. Acestea pot fi recuperate la orice moment de timp ulterior, dacă situația o cere. Filtrul de vizualizare a datelor șterse poate fi aplicat prin selectarea acestuia din partea de jos a ecranului cu lista de parteneri.

La adăugarea/editarea unui partener, acesta poate fi definit client, furnizor și/sau transportator. Acest proces de definire nu este exclusiv, un partener putând fi una sau toate aceste categorii.


Partenerul trebuie să aibă o denumire și îi pot fi alocate date suplimentare cum ar fi adresa poștală, coordonatele fiscale și detalii de contact (adresă de mail și telefon) ale companiei.


Fiecărui partener îi poate fi de asemenea asociată o listă de persoane de contact, fiecare cu nume, funcție, adresă de email și număr de telefon proprii. WeighNET poate fi configurat să trimită tichetul de cântar în format electronic către una sau mai multe adrese de email din listă, sau în format text ca mesaj pe telefoanele din listă.


Nu în ultimul rând, partenerului îi poate fi alocată o listă de proiecte. Aceste proiecte permit gruparea cântăririlor corespunzătoare partenerului respectiv pe proiectele acestuia, ceea ce îi permite să-și monitorizeze mai bine și mai eficient activitățile. Spre exemplu, să ne imaginăm că partenerul este un transportator care cară produsul nostru (să zicem asfalt) pentru mai multe șantiere distincte, fiecare șantier aparținând unui client diferit al partenerului nostru. Prin definirea fiecărui șantier drept un proiect separat, permitem partenerului nostru să primească și să monitorizeze tichetele de cântar pe propriile sale căprării, un beneficiu ce nu va trece neobservat partenerului...


Date Primare - Produse


WeighNET permite gestionarea unui număr practic nelimitat de produse, pentru fiecare dintre parteneri putând fi stocate informații complexe ce adaugă funcționalitate suplimentară aplicației.


Din lista cu produse puteți adăuga, edita sau șterge (funcție de drepturile definite pe utilizator) astfel de produse. De asemenea, puteți căuta produse a căror denumire conține un text dat. Căutarea este dinamică, însemnând că filtrul se aplică pe măsură ce introdus textul de căutat. Lista de produse poate fi tipărită așa cum este, sortată sau grupată după diferite criterii. Gruparea listei se poate face simplu, trăgând una sau mai multe din coloanele listei în zona de deasupra acesteia.


De asemenea, trebuie menționat că, pentru integritatea structurală a bazei de date precum și pentru a preveni ștergeri nedorite de date, toate datele sistemului pot fi recuperate, datele ”șterse” fiind de fapt marcate ca șterse și devenind invizibile. Acestea pot fi recuperate la orice moment de timp ulterior, dacă situația o cere. Filtrul de vizualizare a datelor șterse poate fi aplicat prin selectarea acestuia din partea de jos a ecranului cu lista de produse.

La adăugarea/editarea unui produs, acesta poate fi alocat unei anumite categorii. De asemenea, produsului îi pot fi alocate unități de măsură diferite (funcție utilă în special în urmărirea rețetelor cu ingrediente și micro-ingrediente), și îi pot fi asignate două valori de corecție, valori procentuale, care indică nivelul de impurități și respectiv umiditatea.


Date Primare - Etichete


Prin prisma WeighNET, etichetele (card-urile) sunt gândite ca o platformă de interconectare a datelor primare. Aceste etichete pot fi (de cele mai multe ori) cartele RFID sau cartele cu coduri de bare, cartele ce sunt înmânate conducătorilor de vehicule pentru o identificare mai facilă în cadrul procesului de cântărire, cu precădere atunci când se folosesc terminale de auto-cântărire. Tot prin intermediul acestor etichete, putem interconecta datele primare la utilizarea de camere cu recunoaștere automată a numărului de înmatriculare (LPR) sau la folosirea telefonului mobil pentru identificare (de exemplu prin cod QR sau prin folosirea funcției NFC).

Din lista cu etichete puteți adăuga, edita sau șterge (funcție de drepturile definite pe utilizator) astfel de cartele. De asemenea, puteți căuta etichete al căror cod conține un text dat. Căutarea este dinamică, însemnând că filtrul se aplică pe măsură ce introdus textul de căutat. Lista de etichete poate fi tipărită așa cum este, sortată sau grupată după diferite criterii. Gruparea listei se poate face simplu, trăgând una sau mai multe din coloanele listei în zona de deasupra acesteia.


De asemenea, trebuie menționat că, pentru integritatea structurală a bazei de date precum și pentru a preveni ștergeri nedorite de date, toate datele sistemului pot fi recuperate, datele ”șterse” fiind de fapt marcate ca șterse și devenind invizibile. Acestea pot fi recuperate la orice moment de timp ulterior, dacă situația o cere. Filtrul de vizualizare a datelor șterse poate fi aplicat prin selectarea acestuia din partea de jos a ecranului cu lista de cartele.

Eticheta trebuie să aibă un cod. Acesta poate fi introdus manual sau citit de la cititorul RFID. De asemenea, cartela este alocată unui vehicul sau chiar unui conducător auto anume. Cartela poate fi de asemenea asignată pentru operațiuni de livrare sau recepție bunuri, și poate fi asignată numai unui punct de lucru (departament) al companiei.


Pentru eficientizarea activităților, cartelele pot fi definite astfel încât să fie asignate unui furnizor anume și/sau unui proiect anume, unui client anume și/sau unui proiect anume, precum și unui produs anume. Cu cât mai multe date sunt asignate pe cartelă, cu atât mai puține detalii trebuie completate la momentul cântăririi, WeighNET identificând deja toate datele primare deja asignate.


Nu în ultimul rând cartela poate fi programată să indice dacă este necesar tichet de cântărire tipărit la prima și respectiv la a doua cântărire a vehiculului, precum și în câte copii trebuie acest tichet tipărit.


Dar iar ne-am întins cu povestea, așa că o să facem ca Lucas: vă vom spune câte puțin și pe-ndelete în zilele următoare...

16 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page