top of page
  • Poza scriitoruluiScaleitWebAdmin

UN NOU CÂNTAR AUTO LA TMB PLOIESTI

Actualizată în: 27 mai 2018

Scaleit a finalizat lucrările de producție, instalare și punere în funcțiune a cântarului auto de la stația integrată de tratare a deșeurilor (TMB) de la Ploiești (pe centura de Est a orașului).


TMB Ploiești va avea o capacitate de tratare și colectare selectivă estimată în cantitate de peste 150 000 tone deșeuri pe an. Aceste deșeuri urmează a fi cântărite pe cântarul Scaleit instalat la poarta de acces a facilității. Însă cântarul auto nu este utilizat numai determinarea cantității de deșeuri transportate de fiecare vehicul în parte.

CÂNTAR AUTO SCALEIT LA TMB PLOIEȘTI
Cântar Auto Scaleit Instalat la TMB Ploiești

Pentru optimizarea spațiului amplasamentului și pentru eficientizarea fluxului de vehicule în cadrul stației de tratare a deșeuri, am luat decizia instalării cântarului auto îngropat la nivelul drumului de acces, eliminând astfel rampele auto. Cuva este echipată cu sistem de drenare a apelor pluviale, conectat la rețeaua de canalizare a facilității.


SISTEM ANPR LA CÂNTARELE AUTO SCALEIT
Camere de Luat Vederi Conectate la Modulul ANPR al Aplicației W8

Așa cum spuneam mai devreme, cântarul auto Scaleit are funcționalități dincolo de simpla cântărire a vehiculelor care tranzitează TMB Ploiești. Programul software W8 (Weight) de la Scaleit este interconectat cu 2 camere de luat vederi care înregistrează imagini cu vehiculul oprit pe cântar. Modulul software ANPR (Automatic Number Plate Recognition - Recunoaștere Automată a Numărului de Înmatriculare) permite recunoașterea automată (fără intervenția operatorului) a numărului de înmatriculare a vehiculului oprit pe cântar. Vehiculele pot fi atașate unor pre-comenzi conținând informații privind natura deșeurilor, categoria acestora, clientul, etc., astfel încât întreghul proces de cântărire are loc automat, nemaifiind nevoie ca operatorul să intervină în vreun moment al acestui proces.


Cântarul rutier este echipat de asemeni cu două bariere de acces controlate de asemenea de programul W8. Astfel, la finalizarea unei cântăriri, bariera de acces se ridică, permițând vehiculului să părăsească receptorul de sarcină al cântarului.



AFIȘAJ REPETITOR CÂNTAR AUTO
Afișaj Repetitor Exterior, pentru Citirea Greutății și a Altor Informații de către Conducătorul Auto

Cântarul, prin programul de cântărire W8, este conectat de asemeni la un afișaj repetitor de mari dimensiuni, care permite conducătorului auto să vadă greutatea vehiculului precum și alte informații relevante (de ex. zona de descărcare, etc.). Atunci când cântarul este liber, afișajul revine la mesajul implicit (”Scaleit”).


Pe lângă funcțiile de mai sus, aplicația software de cântărire W8 este interconectată cu sistemul de monitorizare și control industrial (SCADA) al facilității, asiugurând astfel transferul în timp real al informațiilor privind cantitățile de deșeuri intrate, natura acestora, etc.


Cântarele auto inteligente devin o prezență din ce în ce mai des întâlnită și pe piața din România, reducând nevoia operatorului uman și crescând eficiența în operare.


164 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page