top of page
  • salut496

Cantarul electronic cu platforma, imbinarea optima intre versatilitate si fiabilitate


Categoria cântarelor tip platformă este extrem de cuprinzătoare, aceste instrumente de cântărire fiind unele dintre cele mai utilizate și variate ca design și dimensiuni la nivelul întregului sector economic. Practic, orice suprafață special concepută și dotată cu componente de determinare a greutății poate fi considerată o platformă de cântărire, pentru paleți, lăzi, cutii, animale etc. Această abundență de opțiuni deschide o plajă de posibilități imensă, ceea ce garantează faptul că, indiferent de domeniul tău de activitate, vei găsi un model potrivit oricărei nevoi. Dar asta nu înseamnă că îți va fi ușor să alegi.


Cântar platformă de 300 kg, 3000 kg... Cât contează un zero?

Un singur zero calculat greșit poate duce o afacere la zero. În ceea ce privește un cântar tip platformă și, în general, orice instrument de determinare a greutății, tocmai valorile mici au cele mai mare impact.

Vorbim despre aparate de precizie extrem de fine, în cazul cărora abateri aparent nesemnificative în valorile afișate, perpetuate la volume mari de produse cântărite în flux continuu, se pot aduna în pierderi considerabile. Riscurile pot fi minimizate prin acordarea unei atenții deosebite la alegerea modelului cel mai potrivit.

Avantajele platformelor cu cântar de la Scaleit:

*Diversitate - Avem pe stoc foarte multe tipuri de instrumente de determinare a greutății, pentru orice tip de activitate. Dacă nu avem, facem, fiind în măsură să livram cântare cu capacități, dimensiuni particularizate și caracteristici adaptate complexității oricărei operațiuni desfășurate.

*Calitate dovedită - Ca unul dintre principalii jucători de pe piața internă și cu o prezență considerabilă în afara țării, constanța în oferirea de produse și servicii de calitate este un etalon pe care ni-l asumăm permanent. Rețeta aceasta funcționează și o aplicăm de fiecare dată, fiindcă de munca noastră depind rezultatele tale.

*Vorbe, apoi fapte - În ciuda abordării clasice, cele două nu se exclud, fiind etape consecutive obligatorii. Nu se poate una fără cealaltă. Înainte să livrăm și să montăm orice produs, fie că este vorba despre un cântar platformă de 1500 kg, 1000 kg sau 500 kg, bare de cântărire, transpalete de cântărire, cântare de podea, tip „U”, de banc etc., trebuie să discutăm. Consilierea profesionistă a fiecărui client, pentru alegerea celui mai potrivit model pentru nevoile sale specifice, se reflectă direct asupra succesului nostru.


Avantaje ale platformelor de cântărire - exemplificare


Orice discuție având ca scop cântărirea avantajelor diverselor modele vine, inevitabil, și cu exemplificări, ca să știi ce să ai în vedere sau să tai de pe listă. Le poți lua ca atare sau folosi ca simple repere în funcție de care să te ghidezi în domeniul extrem de vast al platformelor tip cântar.


Spre exemplu, cu un cântar electronic platformă PC vei putea gestiona optim greutăți medii și produse voluminoase, având o capacitate de până la 3 tone. Este prevăzut cu suprafață din oțel striat vopsit și indicator digital de greutate de înaltă precizie. Se poate instala atât deasupra solului, cât și îngropat la nivelul căii de rulare și se comportă foarte bine în condiții de lucru cu risc de uzură pronunțat. Are integrate patru celule de sarcină pentru măsurarea greutăților, pentru 3.000 de diviziuni, și este prevăzut cu port serial pentru conectare la PC sau imprimantă, precum și cu interfață infraroșu pentru conectare la telecomandă, fiind disponibil și în versiune certificată, pentru tranzacții comerciale.


Foarte interesant și cu un design diferit, care extinde aria posibilităților de desfășurare a operațiunilor tale, este și un cântar platformă WALL-E. Este un model cu coloană, în vârful căreia este poziționată o cutie de comandă ușor de utilizat, robust, cu platan din oțel inoxidabil, fiind ideal ca și cântar de banc sau de pardoseală, atât în context comercial, cât și industrial. Dispune de o celulă de sarcină „single point” din aluminiu, aprobată OIML pentru 3.000 diviziuni, de porturi seriale pentru conectare la PC, PLC sau afișaj repetitor, respectiv la imprimantă.

Există, bineințeles, mult mai multe opțiuni la Scaleit, incluzând cântare platformă multifuncționale verificate metrologic de până la 150 kg sau cântare tip ATEX, care pot gestiona sarcini de maximum 10 tone în medii cu risc de explozie, așa că îl vei găsi cu siguranță pe cel care se potrivește perfect domeniului tău de activitate.


Utilizare multiplă, acuratețe constantă


Acest tip de instrument pentru determinarea greutății este indispensabil într-o varietate de domenii, precum transport, comerț, industrie alimentară, construcții, producție, logistică, agricultură, ca să le amintim doar pe cele mai evidente. Datorită capacității de a susține și înregistra greutăți mari ambalate într-o varietate de forme, este omniprezent în magazine, fabrici, piețe, depozite, unități de alimentație publică, spitale, ferme ș.a.m.d.


Pe lângă principala lor funcție, de cântărire a încărcăturilor voluminoase, cântarele electronice tip platformă sunt foarte utile și datorită opțiunii de numărare. Aceasta te ajută să ții evidența bucăților de produs dintr-un palet, de exemplu, precum și la menținerea unui control strict în procesul de ambalare.

Nu în ultimul rând, funcția de acumulare și conversie facilitează relațiile comerciale cu piețele externe, deoarece permite calcularea sumei greutăților obiectelor cântărite și „traducerea” în alte unități de măsură.

În concluzie, că o fi cântar electronic cu platformă de 100 kg, 600 kg, cu platan standard sau cu coloană, alege cu grijă, fiindcă ceea ce afișează îți va influența în mod direct afacerea.

15 afișări0 comentarii
bottom of page