top of page
  • salut496

Exploatează la maximum beneficiile unui cântar electronic cu platformă




Segmentul cântarelor cu platformă constituie una dintre cele mai extinse categorii de instrumente de determinare a greutății, având numeroase utilizări într-o gamă imensă de activități. Datorită versatilității lor, care provine din multitudinea de dimensiuni și design-uri, aceste instrumente au devenit de neînlocuit în sectoare precum transporturi, comerț, industrie alimentară sau construcții, pentru cântărirea paleților, baxurilor, cutiilor sau a lăzilor. Această varietate poate constitui, însă, și o mare bătaie de cap la achiziționarea modelului potrivit unei activități specifice, fiecare model având caracteristici care îl califică pentru anumite operațiuni și medii de lucru sau care îl descalifică.


Versatilitate și utilitate


Având în vedere faptul că, practic, orice suprafață special concepută pentru a fi echipată cu componente pentru determinarea greutății poate fi considerată o platformă de cântărire, aceste instrumente sunt unele dintre cele mai răspândite în toate sectoarele economice. Versatilitatea este principalul avantaj al acestor cântare, astfel că pot fi integrate în aproape orice tip de operațiune, din magazine, fabrici, piețe, depozite și unități de alimentație publică.

Cu toate acestea, alegerea potrivită poate fi o provocare, fără ajutorul unui consilier profesionist, fie că alegi un cântar electronic cu platformă de 150 kg, 600 kg, cu platan standard sau cu coloană. Este esențial să faci o alegere informată, având în vedere că rezultatele acestui instrument vor influența în mod direct succesul afacerii tale. Găsești sfatul cel mai potrivit la Scaleit, din partea unui profesionist pregătit să te îndrume spre opțiunea ideală pentru afacerea ta.

Și ai de unde alege, deoarece deținem o gamă variată de instrumente de cântărire, acoperind orice tip de activitate, de la cântar electronic cu platformă de 500 kg până la cântare tip ATEX, prevăzute cu protecție specială pentru mediile cu risc de explozie, cu capacități de până la 10 tone. Cu siguranță vei găsi un model care se potrivește perfect domeniului tău de activitate, cântarele platformă de la Scaleit fiind recomandate nu doar de diversitate și calitate, ci și de opțiunile personalizate.

Dintre acestea, foarte apreciate sunt cele de numărare a unităților dintr-un calup sau funcțiile de acumulare și conversie, cu care se calculează suma greutăților obiectelor cântărite și se face conversia automată în alte unități de măsură. Te-ar putea interesa și existența portului serial pentru conectarea la PC sau imprimantă, precum și certificarea CE-M pentru tranzacții comerciale, care conferă credibilitate rezultatelor afișate și asigură conformitatea cu standardele legale.





Legalitate, da, egalitate, nu, între modelele de cântare platformă


Din punct de vedere legal, cântarele pot fi utilizate în diverse scopuri, inclusiv în tranzacțiile comerciale, la calculul impozitelor, al taxelor etc., însă validitatea rezultatelor este recunoscută oficial doar dacă instrumentul de determinare a greutății este certificat. Din acest punct de vedere, odată autentificate, toate cântarele sunt egale în fața legii. Dar asemănările se opresc aici.

Spre exemplu, cântarul electronic platformă PC din oferta Scaleit are o capacitate de până la 3 tone, dispune de o suprafață din oțel striat vopsit și de un indicator digital de greutate de înaltă precizie și poate fi instalat fie deasupra solului, fie îngropat la nivelul căii de rulare. Are patru celule de sarcină pentru măsurarea greutăților, 3000 de diviziuni și port serial pentru conectare la PC sau imprimantă.

Are funcții impresionante, dar nu prea seamănă cu cântarul platformă WALL-E, cu coloană, o cutie de comandă poziționată în vârf și un platan din oțel inoxidabil, potrivit pentru a fi utilizat ca și cântar de banc sau de pardoseală, atât în mediul comercial, cât și în cel industrial. Echipat cu o celulă de sarcină „single point” din aluminiu, aprobată OIML pentru 3.000 de diviziuni, porturi seriale pentru conectare la PC, PLC sau la imprimantă, acest model are un design ușor de recunoscut.

În ciuda diferențelor, toate instrumentele de determinare a greutății, de la cântarul profesional cu platformă de 1000 kg, până la cântarul de 60t reprezintă simple platane cu senzori. Mă rog, nu chiar simple, tehnologia în acest domeniu atingând niveluri cu adevărat impresionante, ceea ce și face posibilă imensa diversitate a cântarelor tip platformă: pentru paleți, numărătoare, rutiere ș.a.m.d.

Unele au caracteristici care includ cele mai noi tehnologii, anumite modele de cântare electronice tip platformă oferind posibilitatea de a fi o structură unică sau una cu segmente separate, cu platanul poziționat la locul de manipulare a mărfii și indicatorul digital de greutate amplasat acolo unde este mai convenabilă citirea. Însă oricum ar fi, cântarele tip platformă nu reprezintă doar o opțiune, ci mai degrabă sunt o necesitate, iar beneficiile lor trebuie exploatate la maximum în cadrul tuturor activităților tale.

30 afișări0 comentarii
bottom of page