top of page
  • Poza scriitoruluiScaleitWebAdmin

SISTEM INTEGRAT DE CÂNTARIRE SI DOZARE RETETE ÎN INDUSTRIA ALIMENTARA

Scaleit implementează în aceste zile un sistem complex de dozare și cântărire rețete pentru unul dintre principalii operatori în industria de morărit și panificație din România.

SISTEM CÂNTĂRIRE ȘI DOZARE REȚETE
Sisteme Cântărire și Dozare Rețete Integrate în Linia de Frământare

După încheierea cu succes a proiectului pilot de la fabrica din București, beneficiarul și Scaleit au trecut la implementarea și replicarea soluției și în celelalte fabrici ale acestuia 7 fabrici în total, în fiecare dintre aceste fabrici urmând să integrăm între 7 și 11 astfel de sisteme). Un sistem tipic al acestei soluții constă dintr-un cântar de capacitate 3/6 kg cu diviziune de 0,5/1,0 g și un cântar de capacitate 12/15 kg cu diviziune de 2/5 g, ambele conectate la un calculator industrial cu ecran touchscreen, în construcție din oțel inoxidabil, pe care rulează o aplicație dedicată. Această aplicație, dezvoltată special de inginerii Scaleit, permite operatorului să urmeze pas cu pas rețeta curent selectată, cântărind fiecare ingredient și/sau adăugând ingredientele care nu se cântăresc (de ex. fiole cu diferite ingrediente pre-dozate). Rețeta este prezentată înmod tabelar, cu ingredientul de dozat, cantitatea recomandată, cantitatea minimă și maximă, precum și cantitatea curent dozată. Greutatea curentă își schimbă culoarea (roșu pentru cantitate depășită, galben pentru cantitate prea mică și verde pentru cantitate în limitele acceptate).

Suplimentar, pentru dozarea cantităților mari de ingredient (apă, făină, etc.), se folosește un cântar cu capacitate de 150 kg, integrat în mod uzual independent în cadrul sistemului. Există însă situații punctuale unde astfel de cântare de capacitate mai mare sunt interconectate în același sistem de calcul cu cele de capacitate mică.

SISTEME CÂNTĂRIRE ȘI DOZARE
Sistem Cântărire și Dozare Rețete, Linia Materii Prime Gogoși

Puntru implementarea acestui sistem, am utilizat cântare platformă cu celule de sarcină C6 (6 000 diviziuni) și calculatoare industriale 6116 produse de Dini Argeo (Italia). Indicatoarele digitale de greutate DFWXP permit funcționalitatea și interconectivitatea necesară oferind un excelent raport calitate/preț.

Date fiind dimensiunile indicatorului în raport cu dimensiunile și greutatea platformei de cântărire (la cântarele de capacitate mică), indicatoarele de greutate DFWXP au fost fixate pe perete, folosind adaptări dedicate. Tot pe perete au fost fixate și calculatoarele industriale 6116.

Echipa Scaleit a contribuit în mod activ la toate operațiile, de la livrarea, la montarea cântarelor, fixarea echipamentelor pe poziție, interconectarea acestora și punerea în funcțiune.

SISTEME DE CÂNTĂRIRE ȘI DOZARE
Instalare Sistem Integrat Cântărire și Dozare

Toate sistemele de cântărire și dozare instalate în fiecare fabrică a beneficiarului sunt conectate la rețeaua WAN a clientului, permițând accesul unificat la baza de date cu rețete și operatori, precum și urmărirea de la distanță a activității fiecărui post de lucru dar și suportul tehnic de la distanță.


SISTEME DE CÂNTĂRIRE ȘI DOZARE
Interconectare Sisteme Cântărire și Dozare

Sistemele integrate de cântărire și dozare Scaleit aduc un real câștig operațional în fluxul tehnologic al beneficiarului, reducând timpii morți între etapele de dozare ale rețetelor și eliminând erorile umane în dozare.


167 afișări0 comentarii
bottom of page