top of page
  • Poza scriitoruluiScaleitWebAdmin

7 SFATURI PRIVIND ALEGEREA CÂNTARULUI AUTO

Actualizată în: 27 mai 2018

Atunci când căutați un cântar auto, merită să citiți aceste sfaturi care vă vor ajuta să găsiți soluția optimă pentru aplicația dumneavoastră.

Acest articol se dorește a fi doar un model de bază în ce privește alegerea cântarului auto potrivit nevoilor dvs. și recomandăm cu putere să cereți de asemenea opinia unui specialist (precum Scaleit) pentru a vă asigura că ați acoperit toate aspectele specifice situației specifice aplicației dumneavoastră. Scaleit este unul dintre producătorii principali de cântare și sisteme de cântărire din România, cu peste 1 000 de cântare auto deja instalate, deținând astfel experiența necesară care să ne permită să vă asistăm în alegerea dvs.  Vizitați site-ul nostru pentru a putea alege din gama largă de produse și servicii oferite.

Dimensiunea Vehiculelor de Cântarit

Există multiple tipo-dimensiuni de cântare rutiere care pot acoperi practic orice cerință privind dimensiunile și greutatea brută a vehiculelor de cântărit, astfel încât în mod uzual puteți alege un cântar de dimensiuni standard care să îndeplinească cerințele dvs. privind greutatea și dimensiunile vehiculelor de cântărit precum și în ce privește volumul de trafic peste cântar.  Dacă totuși este nevoie, la Scaleit putem produce cântare auto pe tipodimensiuni particularizate (atât în ce privește dimensiunile cât și sarcinile de cântărit) pentru a putea corespunde nevoilor dumneavoastră specifice.


Cântar Auto Fix sau Mobil

Marea majoritate a podurilor basculă sunt în instalații fixe pe fundație de beton, dar sunt și situații când o instalație mobilă este o soluție preferabilă. De exemplu, atunci când amplasamentul este temporar, când nu dețineți amplasamentul pe care are loc instalarea, sau atunci când nu este permisă realizarea de fundații din beton (de exemplu zone protejate).


Locul de Amplasare al Cântarului

Locul de amplasare al cântarului auto are o importanță primordială în alegerea modelului optim de cântar. De exemplu, în cazul în care aveți un spațiu limitatse recomandă alegerea unui cântar rutier îngropat (sau în cuvă) cu platforma de cântărire instalată la nivelul drumului de acces. Această soluție de amplasare permite accesul vehiculelor pe cântar din orice direcție, precum și virarea acestora peste cântar. Dacă însă spațiul nu prezintă o problemă, sau dacă zona este inundabilă, atunci este recomandată o soluție de instalare supraterană a cântarului, cu rampe de acces (de urcare) a vehiculelor pe cântar.


Mediul de Lucru al Cântarului Rutier

Cântarele auto sunt adesea utilizate în medii grele de lucru cum ar fi carierele de piatră, stațiile de asfalturi, etc. De aceea este important să vă asigurați că podul basculă ales este suficient de robust pentru a face față pe termen lung condițiilor de exploatare specifice locației precum și condițiilor meteo din zonă.


Cântar Auto din Oțel sau din Beton

Podurile basculă din oțel sunt ușor de instalat și pot fi adaptate cu ușurință pentru a se plia pe cerințele specifice ale clientului, pe când cântarele rutiere din beton sunt mult mai robuste, au un preț de cost mai redus și au o durată de viață mai mare. Ambele modele de cântare auto pot fi instalate atât suprateran, cât și îngropate în cuvă.


Domeniul de Utilizare al Cântarului

Dacă doriți să tranzacționați (să vindeți sau să cumpărați) bunuri pe baza rezultatelor cântăririi, atunci aveți nevoie de un cântar pentru tranzacții comerciale, însoțit de declarație de conformitate europeană pentru utilizare în domenii de interes public. Marea majoritate a cântarelor auto sunt destinate utilizării în tranzacții comerciale. Asigurați-vă că achiziționați cântarul cu toate documentele necesare utilizării acestuia în tranzacții comerciale.


Accesul Facil pentru Service

Deși podurile basculă sunt concepute pentru a face față condițiilor meteo din mediul exterior, acestea necesită totuși service și întreținere și vă recomandăm să vă asigurați că modelul achiziționat asigură un acces facil pentru operațiunile de intreținere uzuală a cântarului.


41 afișări0 comentarii
bottom of page