top of page
  • Alexandra Fodor

Bring me to life - Modernizare Cantar CF



Decembrie este o lună plină de magie! Dar când vine vorba de cântare, la Scaleit magia ține tot anul! Așa că în cele ce urmează nu vom spune o poveste de iarnă, neapărat, ci o poveste despre cum Scaleit readuce la viață un cântar feroviar vechi, magie care se întamplă tot timpul anului, funcție de cerințele clienților. Așadar, magie la cerere!

Cântarele feroviare vechi, mecanice, construite în perioada 1960 - 1990 de cunoscuta și defuncta firmă de stat specializată pot căpăta o noua viață în urma procesului de modernizare și convertire a acestora în sisteme electronice de cântărire CF.

Structura podului basculă este demontată și scoasă din cuva betonată, după care este inspectată în vederea stabilirii integrității structurale, iar dacă este cazul se aplică întărituri acolo unde structura prezintă puncte de coroziune excesivă sau elemente deteriorate. Structura este apoi curățată mecanic și vopsită. Funcție de bugetul clientului aceste procese pot fi de la basic (periere și vopsire) la complet (sablare, neutralizare cu grund convertor, vopsire).


Pârghiile și cuțitele fostului cântar mecanic sunt eliminate. În cazul în care opritorii mecanici ai fostului cântar sunt deteriorați sau lipsesc, aceștia sunt înlocuiți.


Fundația este curățată și adaptată prin construirea unor piloni din beton armat pentru realizarea suportului pentru celulele de sarcină ale viitorului cântar electronic. Cu această ocazie se realizează și centura de împământare a viitorului cântar electronic.

Structura podului basculă este reintrodusă în cuva cântarului și se instalează componentele electronice: celule de sarcină, cutie de joncțiuni, indicator digital de greutate.


Sistemul de cântărire obținut are toate funcțiile unui cântar feroviar electronic de ultimă generație. Prin conectarea acestuia la aplicația de cântărire WeighNET se pot realiza – pe lângă tichete de cântărire – foi de trăsură, avize de expediție, etc. Sistemul poate fi echipat cu afișaj repetitor, camere ANPR cu funcție de identificare cod UIC vagon, sistem de senzori pentru poziționarea vagonului pe cântar, totul în scopul eficientizării operațiilor echipei de manevră.

Astfel, din ceva practic nefolositor, făcând economie și de la Scaleit cu un pic de magie, obții un sistem de cântărire modern și eficient!


Dacă un cântar feroviar vechi ar putea cânta, sigur l-am auzi la poarta Scaleit fredonând din Evanescence - Bring me to life: “…Save me from the nothing I've become…”

23 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page