top of page
  • Poza scriitoruluiScaleitWebAdmin

Cântare Auto și Cântare Feroviare în Portul Constanța

Pentru unul dintre cei mai mari operatori portuari pentru importul și exportul de produse agricole, Scaleit a fabricat, instalat și pus în funcțiune un număr de 4 cântare auto și un cântar feroviar.

În cazul cântarelor auto, pentru eficientizarea costurilor proiectului, Scaleit a reutilizat structura de rezistență a două cântare rutiere existente în dotarea beneficiarului. Celelalte două cântare auto au fost fabricate de la zero. Toate cele patru cântare auto sunt echipate cu electronică nouă instalată de Scaleit. Aceste cântare sunt echipate cu senzori de încadrare a vehiculului, senzori care blochează achiziția greutății atât timp cât vehiculul nu este așezat corespunzător pe receptorul de sarcină. Indicatoarele de greutate sunt conectate prin rețeaua internă a beneficiarului la sistemul PLC de control automat al proceselor. Greutatea măsurată este afișată vizibil și pentru conducătorii auto, pe repetitoarele instalate în vecinătatea cântarelor auto.


Pe linia (ca să spunem așa...) cântarului feroviar, putem spune că acesta a fost instalat în cuvă din beton înglobată în fundația tunelului de recoltare probe. Cântarul feroviar are o construcție modulară, cu trei secțiuni independente care permit cântărirea tuturor tipo-dimensiunilor de vagoane pentru transportul cerealelor, vagoane cuplate în garnitură. Sistemul de cântărire este echipat cu senzori de încadrare și camere cu funcție de recunoaștere a numărului vagonului (cod UIC).



21 afișări0 comentarii
bottom of page