• ScaleitWebAdmin

IDENTIFICAREA DEFECTULUI UNUI CÂNTAR

Mulți deținători de cântare s-au săturat să vadă facturile tot mai mari pentru costurile reparațiilor efectuate de firma de cântare cu care colaborează. Pare că – de fiecare dată când unul din sistemele lor de cântărire se defectează - acea defecțiune este una foarte complexă, care implică mai multe componente ce trebuie înlocuite. Celula de sarcină (una sau mai multe), cutia de joncțiuni și indicatorul de greutate trebuie înlocuite, toate deodată…


IDENTIFICARE DEFECT CÂNTAR
Intervenție Service Cântar Platformă

Personal, am întâlnit foarte puține cazuri cu defecțiuni ale cântarelor cu mai multe componente defectate simultan. Astfel de cazuri apar în condiții grele de exploatare, cum ar fi cazul cântarelor auto cu trafic intens, curățirii cu jet de apă la înaltă presiune, submersia in apă sau lichide corozive, sau atunci când cântarul este folosit în mod necorespunzător.

De cele mai multe ori, atunci când un tehnician descoperă mai multe componente defecte, este foarte probabil ca acesta să nu fie suficient de sigur asupra cauzei problemei și încearcă rezolvarea acesteia inlocuind componentă după componentă, până la dispariția problemei. Un astfel de technician sosește la client și constată că indicația cântarului nu se stabilizează. ”AHA!”, gândește acesta, ”o celulă de sarcină defectă”. Înlocuiește celula de sarcină și indicația tot nu se stabilizează. Ok… trebuie că este indicatorul de greutate! Acum înlocuiește indicatorul de greutate, dar – surpriză! – indicația cântarului tot nu se stabilizează. Atunci înseamnă că este cutia de joncțiuni. În fine, primește acceptul de a înlocui și cutia de joncțiuni și înlocuiește atât cutia cât și cablul până la indicator. Cel puțin – gândește acesta – o sa pot să îndulcesc ziua clientului la vederea notei de plată, dacă spun că nu facturăm nimic pentru cablul înlocuit…

Povestea de mai sus este destul de des întâlnită. Eu personal am auzit-o de nenumărate ori! Și nu cred că se întâmplă (ei bine, nu cred că se întâmplă întotdeauna) din cauza lipsei de onestitate: pur și simplu tehnicianul vrea să ”dea bine” în fața clientului (și a șefilor săi...) și să rezolve problema pe care a fost trimis s-o rezolve, dar nu este familiarizat cu o procedură de identificare a defectului. Dacă astfel de proceduri ar fi implementate de companiile de cântare, un caz ca cel de mai sus ar apărea foarte, foarte rar.

Un tehnician service ce ajunge la client trebuie să aibă asupra lui sculele și echipamentele necesare remedierii sistemului de cântărire asupra căruia intervine. Astfel, fără a detalia lunga listă cu scule necesare unui tehnicianul asupra lui (chei, șurubelnițe, etc.) tehnicianul de care vorbim ar trebui să aibă un simulator precis de celule de sarcină, un multimetru capabil să măsoare 5 000 MΩ sau să afișeze nano-Seiemens (nS – unitate de măsură a conductanței; 1 MΩ = 1 000/1 nS), o baterie de 9 V (sau o sursă de tensiune 5 ... 15 Vcc), precum și manualele tehnice corespunzătoare sistemului de cântărire de reparat. E de la sine înțeles că tehnicianul trebuie totodată să și înțeleagă felul cum pot fi folosite cele de mai sus pentru a detecta defectul și a-l îndepărta.

Prin urmarea pașilor descriși mai jos, un tehnician (sau chiar utilizatorul final) poate remedia marea majoritate a sistemelor de cântărire de o manieră relativ eficientă. Pașii de mai jos trebuie urmați cu strictețe până la remedierea problemei sau până la epuizarea listei fără determinarea cauzei defectului.

Înainte de a detalia pașii recomandați a fi urmați, câteva sfaturi utile:

  • De reținut că marea majoritate a problemelor care nu apar în mod constant nu se repetă pe durata intervenției asupra cântarului și întregul sistem poate părea că funcționează normal.

  • Este periculos pentru un tehnician service ne-experimentat să cadă în capcana familiarității. Doar pentru că un defect seamănă cu un caz întâlnit anterior, nu înseamnă și că defectul are aceleași cauze. După un timp, experiența acumulată ajută tehnicianul să determine cauzele defectelor apărute, dar acesta trebuie mai întâi să facă determinarea în mod corect, mult înainte de a putea să ”o ia pe scurtătură”.

PAȘI PENTRU DETERMINAREA DEFECTULUI:

  1. Determinați din discuția cu operatorul și personalul implicat care sunt simptomele defectului. Fără o înțelegere completă a disfuncționalității, tehnicianul poate petrece un timp îndelungat pentru determinarea unei probleme imaginare. Uneori, problema constă în așteptările clientului și în faptul că sistemul de cântărire nu poate atinge aceste așteptări, sau poate că operatorul (operatorii) sistemului de cântărire nu sunt instruiți în mod corespunzător privind operarea cântarului.

  2. Examinați cu grijă și în detaliu toate componentele cântarului, notând discrepanțele și deficiențele sistemului: de ex. mizerie sub cântar, gaură în tastatura indicatorului, izolația cablului roasă. Toate acestea pot fi cauze principale ale defectului sau cauze suplimentare la un defect deja existent, cauze care generează confuzie. Remediați (acolo unde este posibil) aceste probleme constatate și re-examinați simptomele.

  3. Verificați configurația și parametrii sistemului și comutatorii interni (dip switch, jumper, etc.) pentru a vă asigura că sistemul este programat corespunzător.

  4. Cele mai multe indicatoare de greutate pot fi configurate (prin parametru soft sau – mai des – prin jumper) să lucreze cu celule de sarcină cu 4 sau cu 6 fire.

  5. Dacă indicatorul de greutate este programat să l