top of page
  • Alexandra Fodor

Modernizare/Instalare Cantare Rutiere pentru Ameropa Grains Romania

O nouă provocare pe modernizare Cântare, de data asta Rutiere și nu Feroviare: unul dintre marii operatori de produse agricole din țară, Ameropa Grains România, parte a Grupului de companii Ameropa Elveţia, a solicitat modernizarea celor două cântare rutiere din interiorul bazei de depozitare a cerealelor - Miroși, judetul Arges. Aceste cântare aveau o structură provenită de la cântare mecanice de fabricație Balanța Sibiu (defuncta), structură care – deși a fost o soluție solidă și demnă de toată admirația la momentul respectiv (anii '70 ... '80) – acum se găsea într-o stare deplorabilă.

Dalele din beton precomprimat prezentau fisuri și varii stadii de degradare, limitatorii de deplasare erau deteriorați, dalele se împănau în pereții cuvei de fundație, făcând imposibilă desfașurarea operațiilor de cântărire.

Încercându-se o cârpeală, unul dintre cântare fusese modernizat și convertit în cântar electronic de o firmă concurentă.



Ce să mai...Fabulous Disaster, cum ziceau baieții de la Exodus!


Și cum ”Las’ că merge și așa” n-a fost, nu e și nici n-o să fie vreodată abordarea Scaleit, dimpreună cu Ameropa, am purces la treabă!

Am îndepărtat dalele existente și grinzile de rezistență și am refăcut fundațiile celor două cântare, pentru adaptarea la celulele de sarcină specifice soluțiilor Scaleit.

După care am fixat la loc grinzile de rezistență și am montat dalele prefabricate din beton armat realizate de Scaleit. Concomitent, a fost demolată cabina de cântarire, în locul acesteia fiind amplasate două containere supraetajate. Cel de la parter este noua cabină de cântărire, iar cel de deasupra este destinat laboratorului de prelevare și măsurare probe cereale.

În cabina de cântărire, cablurile de semnal provenind de la cântare sunt conectate elegant, în cutia de joncțiuni fixată pe perete. Nu există cabluri ghem, sau atârnând pe jos. Totul așteaptă mobilierul beneficiarului pentru a fi pus în funcțiune.

Pentru că Scaleit pune calitatea pe repeat și dă cântarului heartbeat!

27 afișări0 comentarii
bottom of page