top of page
Alexandra Fodor

Scaleit si Vehicle Weighing Systems, la Medias


S-a auzit și în județul Sibiu că în PH există o echipă de meseriași ultrași în ale cântăritului, așa că o invitație degrabă ne-a fost facută. Scaleit a auzit chemarea și a pregătit deplasarea. La Mediaș!


Dar cum pe acolo oricare deplasare este grea tare, cu grijă să nu ne lăsăm ”furați” de frumusețile medievale, ne-am dus puternic motivați și concentrați!

Pentru siguranță și mai ales pentru că jocul nu se putea fără, am luat și artileria grea: Vehicle Weighing Systems - un adevărat lider de piață în sistemele de cântărire montate pe șasiul vehiculelor și remorcilor de mare tonaj, Scaleit cu mândrie fiind reprezentantul Vehicle Weighing Systems în România! Astfel asigurăm piața cu sisteme de cântărire la bordul vehiculelor, atât pentru uz tehnologic cât și pentru tranzacții comerciale (certificate metrologic). Dovadă, numărul impresionant de asemenea sisteme livrat de VWS în fabrica din Mediaș a unui cunoscut carosier european care a dorit să poată estima următoarele aspecte cu privire la semi-remorcile produse:

  • Cât cântărește în total semi-remorca;

  • Cât din această greutate apasă pe grupul de osii al semi-remorcii și cât este distribuit spre capul tractor;

  • Având în vedere faptul că în hala de producție aceste semi-remorci sunt manipulate cu un stivuitor cu o cuplă specială, implementarea unei soluții cu sistem de cântărire pe roți ar fi fost anevoios de utilizat, împiedicând operarea stivuitorului în zonă.

Soluția Scaleit:

  • Realizarea unei pod basculă pentru întreaga semi-remorcă, cu rampe de acces;

  • În etapa 1, stivuitorul împinge semi-remorca pe platforma de cântărire, iar semi-remorca este decuplată și lăsată să se sprijine integral pe cântar, determinându-se astfel greutatea totală (tara) a semi-remorcii ;

  • Subsecvent, stivuitorul este recuplat la semi-remorcă și o ridică în poziția normală de deplasare. Cu stivuitorul pe rampa de acces (neapăsând pe cântar) se determină cât din greutatea semi-remorcii se distribuie pe grupul de osii al acesteia;

  • Prin substituție, se determină restul de greutate, rest care se distribuie pe capul tractor.





Cei pedanți vor spune că soluția nu este 100 % precisă, că factori de influență, că automobile, etc.. Să nu uităm că această soluție este destinată integral uzului tehnologic și că – pentru scopul declarat (estimarea distribuirii sarcinii pe grupul de osii si capul tractor) – soluția este potrivită în totalitate.


Când reprezinți cu mândrie un lider mondial, trebuie să te ridici la nivelul așteptărilor și chiar să le depășești! Scaleit mai iubește și să depașească provocarile prin soluții simple, ingenioase și eficiente!

22 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page